До този момент сме просто едни търговци, който продаваме на

...
 До този момент сме просто едни търговци, който продаваме на
Коментари Харесай

Ние сме едни търговци - продаваме оръжия в завишени количества, но не носим отговорност, ако те стигат до Украйна: Петков

 До този миг сме просто едни търговци, който продаваме на обичайни наши пазари, в повишени количества - да, само че нито носим отговорност, нито можем да се похвалим, че сме създали нещо, тъй като ние не носим никакъв риск за нищо. Ние продаваме в Европа, вътрешноевропейска доставка дори, съобщи министър председателят Кирил Петков в 120 минути.

На въпрос по какъв начин би дал отговор, в случай че го попитат в Народното събрание дали българско оръжие стига до Украйна, Петков не сподели изрично да или не, само че изясни, че е добре за стопанската система ни, че военните фабрики работят на цялостни обороти.

Аз не мисля, че президентът имаше пред тип нас, той доста добре ни познава, ние постоянно сме защитавали българския интерес - това съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление за БиТи Ви. Той разяснява думите на президента Румен Радев, който предизвести, че войната в Украйна може да прерасне в общоевропейска и добави, че има политици, които са подготвени да заложат бъдещето на България в полза на свои користни цели: " Не мисля! Той доста добре ни познава, че ние постоянно сме защитавали българския интерес.

 

И тук българският интерес беше доста явен. В единия случай сме като Орбан, може би, където сме меки към Русия, купуваме тяхната газ, без значение какви са изискванията, споделяме, че е " военна интервенция ", че не е война. Другият вид е, споделяме: " В Европа, в този момент, 2022 година не може ракети да летят към блокове ".

Всички сътрудници осъзнават, че да пуснем сега това държавно управление да падне, е безконтролно, съобщи Петков във връзка поръчката на водача на Българска социалистическа партия, че социалистите ще изоставен обединението, в случай че се вземе решение за изпращане на военна помощ за Украйна:

" Реално, до този миг, и затова  е значимо това гласоподаване в Народното събрание, с цел да вземем ясна позиция, тъй като до този миг сме просто едни търговци, които продаваме на обичайни наши пазари в повишени количества - да, само че нито носим отговорност, нито може да се похвалим, че сме създали нещо, тъй като ние не носим никакъв риск за нищо - продаваме в Европа. Вътрешно-европейска доставка дори, дори не минава граница. Но, действително, до гласуването в Народното събрание, ние не сме помогнали повече по някакъв метод на хората, на които желаеме да помогнем, от военна помощ. Направили сме доста от филантропична, гласоподаване в Европейски Съюз.. ".

Петков е провел диалози с управлението на Бритиш Петролиъм и с президента на Азербайджан Илхам Алиев за обновяване на доставките на азерски газ преди юни, заяви той пред Би Ти Ви. Ако диалозите се окажат сполучливи, газът за идващия интервал може да се окаже по-евтин, сподели Петков.

Президентът на Украйна Владимир Зеленский е изискал България да ремонтира тяхна военна техника. Това сподели в предаването " 120 минути " министър председателят Кирил Петков.

" Човекът ме помоли за нещо напълно съответно, не военна помощ - той сподели: " Имаме потребност от ремонт на съветските ни машини, които са част от нашата войска. Възможно ли е да ги изпратим до България, да се ремонтират във вашите фабрики и да ни ги върнете ". Това е в действителност точната формулировка на военно-техническа помощ, изясни министър председателят.

Става въпрос за ремонт на оръжие, което той към този момент употребява, само че е остаряло и би трябвало да се ремонтира, сподели още министър председателят. По думите му " Терем " и " Авионамс " имат специализацията да ремонтират тъкмо такова оръжие.

" Президентът Зеленский и украинското държавно управление в този момент получават оръжия от доста страни като военна помощ – от Съединени американски щати, Германия, Франция, Полша, Чехия, получават от всякъде, и те са съвременни оръжия, които им дават късмет, макар доста по-малката войска, да отстоят позициите си. България не е с най-голямата и мощна войска в света, само че това, което ние имаме, което е доста скъпо за тях, и сме едни от дребното в района, е благоприятни условия да поправяме съветска техника. Реално множеството техни фабрики са унищожени ", добави Кирил Петков.

 Той съобщи, че Зеленски е имал действителни потребности и не е говорел общи приказки.

" Това беше другото, което усетих в нашия диалог. Докато тук сме го трансформирали в някаква политическа дъвка, всеки се замерва с военна поддръжка, невоенна поддръжка, там – този човек имаше действителни потребности, той не говореше общи приказки. Той сподели - Имам 15 тона жито в Одеса, може ли Варна да бъде част от опцията ние да го изнесем, тъй като тези средства ни трябват. Имаме потребност от нашите военни машини да бъдат ремонтирани – можете ли
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР